call
Bel ons op +3155 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Gehard satijn mat glas

v.a. 54,54 incl. BTWper 0.5 m2
Totaal Oppervlakte (m²)
Product Price

  *Randafwerking van het glas

  *Randafwerking van het glas

  *Randafwerking van het glas

  *Randafwerking van het glas

  *Randafwerking van het glas

Productomschrijving

Gemakkelijk gehard satijn mat glas bestellen

De leveringstijd voor gehard satijn mat glas is gemiddeld 15 tot 20 werkdagen. Haalt je de bestelling af bij ons magazijn in Apeldoorn of Oosterhout (NL), dan is de doorlooptijd korter, namelijk 10 tot 15 werkdagen. Uiteraard zullen wij het niet nalaten om eerder te leveren als het eerder gereed is.

Wat is gehard satijn mat glas?

Gehard satijn glas is veiligheidsglas. Gematteerd gehard glas (satijn/matelux) is verkrijgbaar vanaf een dikte van 4 mm. Deze glassoort wordt ook wel melkglas of gezandstraald glas genoemd. Het gematteerde effect of satijn look ontstaat door het glas te behandelen met een speciaal zuur of door het glasoppervlak te zandstralen. Door middel van een speciaal productieproces, van extreme verhitting en snelle afkoeling is het glas extra hard gemaakt om snel breken te voorkomen. Als het geharde glas toch breekt, zal het uiteenvallen in heel veel kleine stukjes, hierdoor kunnen er geen diepe wonden ontstaan. Ook zijn de vele stukken minder scherp dan bij gewoon glas. Dit zorgt er voor dat de kans op verwondingen verkleint.

Toepassing

Satijn matglas is een glassoort waar je niet doorheen kunt kijken. Ideaal dus om te gebruiken wanneer je met de toepassing van glas privacy op het oog hebt. Doordat het glas tijdens het productieproces gehard is, is het bovendien veilig wanneer je het toepast in bijvoorbeeld de badkamer als douchewand of douchecabine. Het matte glas laat overigens net zoveel licht door als gewoon glas. Je hoeft de ruimte dus niet extra te verlichten.

Let er op dat de randen van het glas niet zijn afgerond, oneffen en daardoor scherp. Door het glas plat poly te laten slijpen verdwijnen de scherpe randjes. Geslepen glas is ook verkrijgbaar op Glaswebwinkel.be

Voordelen van gehard satijn mat glas:

 • Gehard satijn matglas is de perfecte glassoort wanneer je op zoek bent naar privacy én veiligheid.
 • Gehard satijn matglas is toepasbaar in elke ruimte binnen de woning, maar ook ideaal als scheidingswand voor op de werkvloer.
 • Doordat satijn matglas evenveel licht doorlaat als gewoon glas, geeft het elke ruimte een moderne, ruimtelijke uitstraling.
 • Ons geharde glas is bestand tegen temperatuurverschillen tot 270
 • Het glas kan goed tegen schokken en is dus een stuk veiliger dan enkel glas.
 • Het is in iedere particuliere of bedrijfsmatige ruimte toepasbaar waar veiligheid voorop staat, zoals de badkamer, keuken, wooninterieur tussenwanden

Gehard satijn mat glas, zonder geslepen randen

Deze toepassing is prima geschikt om het glas in een profiel of frame te plaatsen waarbij de randen niet meer zichtbaar en tastbaar zijn.

Het glas wordt standaard afgescherpt voordat het de hardingsoven ingaat. Afscherpen is het weghalen van uitstekende glas schilfers en grotere uitstekende randjes. Afgescherpt glas heeft geen net afgewerkte rand. Afgescherpt glas ziet er uit als ruw gesneden glas. Indien de randen van het glas zichtbaar blijven dan adviseren wij altijd om het glas plat poly te laten slijpen

Gehard satijn mat glas, met geslepen randen (plat poly geslepen)

Gehard glas is de ideale glassoort wanneer veiligheid voorop staat. Denk dan aan glas in je badkamer, glazen tafelbladen, schapjes, kachel vloerplaten of buiten op het terras als windscherm. Gehard glas is tot wel vijf keer zo sterk als gewoon glas, doordat het een speciale thermische behandeling ondergaat. Het glas is bestand tegen stevige impact. We adviseren voor de plat poly geslepen variant te gaan als de randen zicht- of tastbaar zijn Doordat de randen zijn geslepen, kan je je niet snijden aan het glas. Daarnaast ziet het er ook nog eens prachtig uit.

De hoeken van het glas blijven normaal gesproken hoekig en puntig. Zou je de hoeken afgerond willen hebben dan kan dat, maar gaat dit op aanvraag.

Op zoek naar meer inspiratie over gehard satijn matglas? Klik hier

Gehard satijn mat glas bestellen bij Glaswebwinkel.be

Gehard satijn matglas is eenvoudig in onze webshop te bestellen op elke gewenste maat. Bedenk goed van tevoren in welke dikte je het glas wilt hebben, dat is mogelijk in 4, 6, 8, 10 of 12 millimeter. Het glas is ook in elke afmeting te bestellen, behalve wanneer het glasoppervlakte groter is dan 4m², of breder en hoger is dan 3100 millimeter. In dat geval kan je het beste contact met ons opnemen door jouw gewenste afmetingen naar info@glaswebwinkel.be te sturen. We zorgen dan dat je van ons snel een offerte op maat toegestuurd krijgt.

Waarom
Glaswebwinkel.be

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
mastercard bancontact

Waarom
Glaswebwinkel.be

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
mastercard bancontact

Glaswebwinkel.be, de webshop voor al jouw glas!

Wil je glas bestellen
Glaswebwinkel.be is de webshop waar iedereen glas kan bestellen. Van spiegels in de badkamer tot gehard glas in de douche, voor HR glas om uw woning te isoleren of voor gelaagd glas om een inbraak te voorkomen, via onze uitgebreide webwinkel kun je het glas eenvoudig, voordelig en veilig bestellen. Wij leveren glas in heel Nederland.

Persoonlijk advies
Wanneer u vragen heeft over ons glas of u wenst hulp bij het bestellen van onze producten, dan mag u uiteraard bellen naar onze klantenservice via +3155-8431627 of stuur een bericht naar info@glaswebwinkel.be

Bel ons op +31 (0)55-8431627 Mail ons op info@glaswebwinkel.be
9

Snel, goedkoop, vriendelijk.

Meerdere ramen besteld. Ook al meerdere keren. Waren altijd snel [...]
19 september 2021 Heeten
10

Top service

Bestelling is prima afgehandeld van produceren tot levering wordt je [...]
19 september 2021 Elst
10

Gewoon goed

Makkelijk besteld, Bereikbaar voor feedback, en correcte aflevering. Glas is [...]
15 september 2021 Meppel
1635 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10