118-530dc599-eed8-42bc-bf84-444dc0a8090f

Isolatieglas HR(++) gelaagd (Argon gevuld)

Vanaf €40.74 per 0.5 m2 (incl. BTW)

Categorieën: , , , , , ,
Tags: , , , ,
Prijs: €40.74 per 0.5 m2 (incl. BTW)

Totaal Grootte (m²)
Product prijs
  • Afmetingen

    *Samenstelling

Aantal


Productbeschrijving

Isolatieglas HR++ gelaagd (argon gas gevuld)

De levertijd voor isolatieglas is gemiddeld 15 tot 20 werkdagen. Haalt u de bestelling af bij ons magazijn in Oosterhout, dan is de doorlooptijd korter, namelijk 10 tot 15 werkdagen.

Isolatieglas HR++ gelaagd heeft de beste eigenschappen van twee werelden. De uitmuntende isolatie eigenschappen van isolatie glas blijven behouden, daarnaast maakt de gelaagde uitvoering het glas zeer veilig. Door tussen de twee glasbladen een plastic folie toe te voegen, blijven in geval van schade de glasscherven aan de folie plakken. Dit voorkomt ongelukken en letsel, bovendien werk de folie inbraakwerend. Er moet meer moeite worden gedaan om door de ruit heen te breken.

Let er op als u het glas plaatst, dat de productiesticker welke altijd op buitenruit is aangebracht, dus ook aan de buitenzijde in het kozijn wordt geplaatst. De binnenruit (voorzien van de HR coating), zit dan automatisch aan de juiste zijde. Denk er aan dat bij een spouwbreedte vanaf 13 mm, je HR glas ook de kwalificatie HR++ mag meegeven. Met een spouw van 13 mm, wordt de minimale U-waarde (isolatiewaarde) gehaald, die door de overheid is vastgesteld als norm voor HR++ isolatieglas. Hou daarmee rekening mocht u bij uw gemeente hiervoor subsidie aanvragen.

Gelaagd isolatie glas wordt onder andere toegepast bij schuifdeuren en grote glaspuien waar het risico op doorvallen moet worden voorkomen.

Gelaagd glas wordt ook wel sandwichglas genoemd. Dit komt ook naar voren in de type aanduiding van het glas, bijvoorbeeld 33.1 of 44.2 gelaagd;
33.1 gelaagd; de ruit bestaat uit 2 glasbladen van elk 3 millimeter dikte met daartussen 1 folie laag.
44.2 gelaagd; de ruit uit bestaat 2 glasbladen van elk 4 millimeter dikte met daartussen 2 folie lagen.
Hoe meer lagen folie tussen de glasbladen, hoe sterker de beschermende eigenschappen van de ruit.

Bij het plaatsen van glas in kozijnen, waarbij de afstand tot de vloer minder dan 85 centimeter is, moet gebruik worden gemaakt van veiligheidsglas. Dit is conform de NEN normering 3569. Gelaagd hoogrendement glas voldoet aan deze normering.

Bestel je glas breder dan 3100 mm of hoger dan 3100 mm, dan wordt er achteraf een lengte-toeslag in rekening gebracht.

Kijk voor alle HR++ gelaagd glas prijzen op Glaswebwinkel.be

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Isolatieglas HR(++) gelaagd (Argon gevuld)” te reviewen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U vindt misschien ook leuk…