call
Bel ons op +3155 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending
Grijs gekleurde ronde spiegel in een eetkamer

De trend! Ronde spiegels

Ronde spiegels

Een woonaccessoire dat in de woonkamer, hal, badkamer of slaapkamer niet mag ontbreken is de spiegel. Zit mijn haar goed? Past deze spijkerbroek wel? Matchen de schoenen bij de trui? Meerdere keren per dag moet je toch even checken of alles nog klopt en op zijn plaats zit. Een spiegel biedt uitkomst. Maar niet alleen een helder spiegelbeeld is belangrijk. Je kan er veel meer mee doen. Ook met de vorm kan je spelen. Naast de standaard rechthoekige spiegels zijn ronde spiegels de trend van nu. Ik vertel je waarom!

Groter is beter

Een grote ronde spiegel is een echte eyecatcher. Naast de praktische toepassing dat je spiegelbeeld goed te zien is, heeft een spiegel meerdere functies en mogelijkheden. Een spiegel met een doorsnede groter dan 1000 mm, zorgt ervoor dat een kleine ruimte opeens een stuk groter lijkt. Het ruimtelijk effect is enorm. Het is een “truc” die door veel interieur designer wordt toegepast, om ruimte te winnen.

Waar rechthoekige lijn het interieur een strak, uitgebalanceerd uiterlijk geven, zorgen strakke vormen en lijnenspel ook voor een koud effect. Een ronde vorm maken het juist weer speels, warm en onderbreekt dit.

Door het reflecteren van zon, brengt de spiegel meer licht in een ruimte. De lichtreflectie van een spiegel is warm en natuurlijk. Dus een lichtere omgeving geef je vorm door een woonkamerspiegel aan de muur te monteren.

Ronde gekleurde spiegel aan de muur

Grijs of brons gekleurde ronde spiegels geeft warmte

De standaard verzilverde spiegel wordt het meest gebruikt. Dit is de standaard spiegelkleur en zorgt voor de meest natuurlijke weergave. Bij een toepassing waarbij kleurechtheid en een helder spiegelbeeld gewenst zijn, zoals een badkamerspiegel of een passpiegel in een kledingwinkel, dan zou ik altijd de heldere verzilverde spiegelvariant adviseren.

Maar er is keuze. Gaan je voor meer uitstraling, dan is een grijze spiegel of een bronzen spiegel erg fraai. De donkere tinten geven net wat meer warmte. Een gekleurde spiegel sluit daarom vaak beter aan om toe te passen als woonkamer spiegel. De donkere tint maakt het geheel minder hard, wat zorgt voor een meer sfeervol geheel.

Hoe combineer ik een ronde spiegel met mijn interieur?

Om juist een speels effect te krijgen, is de trend bij designers om ronde spiegels in verschillende formaten te combineren. Groot en klein naast elkaar aan de muur zorgt echt voor een prettig beeld. Geef er je eigen draai aan en combineer wat je leuk lijkt.

Drie ronde brons kleurige wandspiegels aan de muur bevestigd
Een grijze spiegel zorgt voor een warme uitstraling

De behangkleur en patronen bepalen ook of een ronde spiegel geschikt kan zijn. Door de kleurkeuze in juist een lichte of een donkere spiegel moet er wel een match zijn met de overige wandbekleding. Wil je bepalen of een gekleurde spiegel passend is, vraag ons gerust om de spiegel samples van de beschikbare kleuren verzilverd, brons of grijze spiegels.

Bij een strak design, hoort bij rond spiegelgas ook eens strakke afwerking. Laat rand daarom altijd slijpen, zodat oneffenheden zijn weggewerkt het geheel niet meer scherp is.

Ophangen van de ronde spiegel

Het is een fluitje van een cent om de wandspiegel te bevestigen. Bij een vlakke wand, kan met de geschikte spiegelmontage kit de spiegel direct verlijmd worden. Zorg wel voor een vetvrij oppervlak. De spiegel zal strak aan de muur hangen. Denk er aan dat dit een permanente bevestigingsmethode is. Hangt het geheel aan de wand, dan krijg je het niet eenvoudig meer verwijderd.

Heb je zelf ook een ronde spiegel aan de wand hangen? Waar gebruik jij hem voor? Mocht je een mooie toepassing hebben bedacht, deel hem dan gerust met ons.