call
Bel ons op +3155 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Voorzetramen

Resultaten

Toont alle 2 resultaten

Sortering

Waarom
Glaswebwinkel.be

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
mastercard

Voorzetramen: Een efficiënte oplossing voor isolatie bij ramen

Voorzetramen zijn een ideale oplossing om de isolatie van ramen te verbeteren, vooral in situaties waar het plaatsen van dubbel glas niet mogelijk is. Dit is vaak het geval bij monumenten, historische panden en glas-in-loodramen waar enkel glas aanwezig is. Door voorzet ramen te installeren, kun je de warmte- en geluidsisolatie aanzienlijk verbeteren en tevens bescherming bieden aan het bestaande raam. Het kan meer dan de helft schelen in de warmte die je verliest, dus tel uit je winst.

Voordelen van een voorzetraam

Voorzetramen bieden diverse voordelen, met name in situaties waar enkel glas niet kan worden vervangen door dubbel glas. Enkele voordelen zijn:

 1. Energiebesparing: Voorzetramen verminderen warmteverlies door ramen, waardoor je energieverbruik en -kosten worden verlaagd.
 2. Verbeterde geluidsisolatie: Ze verminderen de hoeveelheid geluidsoverdracht van buitenaf, waardoor je woon- of werkomgeving stiller en comfortabeler wordt.
 3. Bescherming tegen tocht: Een voorzetraam verminderen tocht en houden koude lucht buiten, waardoor je ruimte comfortabeler wordt.
 4. Waardeverhoging van je woning: Door het plaatsen van voorzetramen kun je het energielabel van je woning verbeteren, wat de waarde ervan kan verhogen.
 5. Duurzaamheid: Voorzetramen hebben een lange levensduur van gemiddeld 50 jaar, waardoor ze een duurzame investering zijn.
 6. Geluidsisolatie: Door een voorzetraam of achterzetraam te plaatsen, ontstaat een bredere spouw. Dit zorgt ervoor dat geluid moeilijker de woning binnen dringt.

Verschillende opties voor voorzetramen

Bij Glaswebwinkel heb je verschillende opties om de samenstelling van je voorzetramen te kiezen. Dit is wel afhankelijk van het type voorzetraam uitgevoerd in aluminium voorzetraam of in houten voorzetraam.

De opties voor aluminium voorzetramen:

 1. Glasdiktes: Je kunt kiezen uit drie verschillende glasdiktes: 4 mm, 6 mm of gelaagd glas 33/1. Voor grote ramen wordt geadviseerd om een dikker voorzetraam te kiezen.
 2. Kleuropties: Voorzet ramen zijn verkrijgbaar in verschillende RAL-kleuren, waaronder RAL 9010 wit, RAL 9001 crème wit, RAL 8019 bruin en RAL 6009 groen.
 3. Montagemogelijkheden: Je kunt kiezen voor montage met schroeven, knevels of een scharnier, afhankelijk van je voorkeur en de kenmerken van het achterliggende raam.
 4. Profielmaat: 18 x 11,5 mm

De opties voor houten voorzetramen:

 1. Glasdiktes: Alleen verkrijgbaar in 4 mm float glas
 2. Kleuroptie: Houten voorzet ramen zijn alleen verkrijgbaar in RAL1013. Dit is gegrond, waarbij je het zelf nog zal moeten aflakken.
 3. Maximale afmeting houten voorzet raam: 1300 x 2200 mm
 4. Montagemogelijkheden: De schroeven worden meegeleverd die je in de voorgeboorde gaten kan aanbrengen.
 5. Profielmaat: 18 x 27 mm

Ventilatie en voorzetramen

Bij het monteren van voorzetramen is het belangrijk om voldoende ventilatie mogelijk te maken om condensvorming te voorkomen. Bij oudere ramen kan vocht van buitenaf door het kozijn komen, wat tot condens op de binnenkant van het raam kan leiden. Door een stukje isolatieband weg te laten aan beide kanten van het voorzetraam, kan er luchtcirculatie plaatsvinden en wordt condensvorming beperkt. Montage met knevels zorgt doorgaans voor minder snel ontstaan van condens.

Toepassingen van voorzet ramen

Voorzet ramen kunnen in verschillende situaties worden toegepast waar isolatie gewenst is. Ze worden met name gekozen wanneer het niet mogelijk is om enkel glas te vervangen door dubbel glas, zoals bij monumentale panden met specifieke voorschriften of bij glas-in-loodramen. Door aan voorzetraam aan de binnenzijde te plaatsen, blijft het aanzicht van het pand behouden en kun je de voordelen van isolatie, geluidswering en bescherming ervaren.

Bespaar op energiekosten en verhoog isolatie met achterzetramen

Wanneer voorzetramen niet mogelijk zijn, bieden achterzetramen een alternatieve oplossing voor extra isolatie. Achterzetramen worden aan de binnenkant van de bestaande ramen geplaatst en zijn onzichtbaar vanaf de buitenkant. Ze bieden vergelijkbare voordelen als voorzet ramen, waaronder energiebesparing, geluidsisolatie en verhoogde veiligheid.

Kwaliteiten van achterzetramen

Achterzetramen worden op maat gemaakt en kunnen zowel vast achter het raam worden geplaatst als met scharnieren voor ventilatie en schoonmaakdoeleinden. Ze kunnen worden voorzien van een hulpframe voor een goede plaatsing en optimale warmte-isolatie. Door een correcte montage kunnen condensproblemen worden voorkomen.

Kosten en terugverdientijd van voorzetramen

De kosten van voorzet ramen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals afmetingen, uitvoering, glasdikte en kleurkeuze. Door de energiebesparing kunnen de investeringskosten echter binnen 5 à 10 jaar worden terugverdiend.

Met een voorzetraam kun je op een voordelige manier de isolatie van je woning verbeteren en genieten van een comfortabeler en energiezuiniger binnenklimaat. Neem contact op met Glaswebwinkel voor meer informatie en advies op maat.

Bel ons op +31 (0)55-8431627Mail ons op info@glaswebwinkel.be
10

Zeer goede service

Ik heb de bestelling opgehaald en werd daarbij zeer vriendelijk [...]
20 juli 2024 de Hoef
10

Mooie producten, snel en netjes geleverd.

Erg mooie spiegel ontvangen. Degelijk verpakt dus zonder schade aangekomen
18 juli 2024 Budel
10

Snelle levering

Bestelling was bovenverwachting snel geleverd. Vriendelijk te woord gestaan. [...]
14 juli 2024 Apeldoorn
2410 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10