call
Bel ons op +3155 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Gelaagd HR glas

v.a. 79,05 incl. BTWper 0.5 m2
Totaal Oppervlakte (m²)
Product Price
  • De glasdikte van de buiten- en binnenruit met daar tussen de spouw, vormen samen de opbouw van het dubbel glas. Voorbeeld: 4-33.1 met spouwbreedte van 13 mm, geven een totale dikte van 23,38 mm. 

    Een 33.1 ruit is 6,38 mm dik.

    De spouw is het grijze kader tussen de binnen- en buitenruit. Om het HR glas de isolerende werking te geven, is de spouw gevuld met argon gas.

Productomschrijving

Isolatieglas HR++ gelaagd (argon gevuld), een veilige en energiezuinige keuze!

De levertijd voor Isolatieglas HR++ gelaagd (Argon gevuld) is gemiddeld 15 tot 20 werkdagen. Het zelf ophalen van je bestelling is ook mogelijk in ons magazijn in Apeldoorn of Oosterhout (NL). De doorlooptijd is dan korter.

Gelaagd isolatieglas heeft de beste eigenschappen van twee werelden. De uitmuntende isolatie-eigenschappen van isolatieglas HR++ gelaagd (argon gevuld) blijven behouden. Daarnaast maakt de gelaagde uitvoering het glas veilig. Door tussen de twee glasbladen een PVB-folie toe te voegen, blijven in geval van glasbreuk de glasscherven aan de folie plakken. Dit voorkomt ongelukken en letsel, bovendien werkt de folie inbraakwerend.

Gelaagd isolatieglas mag de klassering HR++ pas krijgen als er een minimale spouwbreedte van 13 mm wordt toegepast. Deze isolatiewaarde behaalt de juiste U-waarde met het hoogste rendement.

Wanneer wordt gelaagd (HR) isolatieglas toegepast?

Dit type veiligheidsglas wordt onder andere toegepast bij schuifdeuren en grote glaspuien waar het risico op doorvallen moet worden voorkomen. Vaak schrijven architecten dit glas voor als er voldaan moet worden aan de regeling bouwbesluit NEN3569 normering. In het kort samengevat wordt gelaagd veiligheidsglas toegepast bij het plaatsen van glas in kozijnen. Op het moment de afstand tot de vloer minder dan 85 centimeter bedraagt, zal er letselveilig (isolatie)glas worden voorgeschreven. Zodra de afstand meer dan 85 centimeter bedraagt, kun je ook kiezen voor normaal HR++ glas.

Op de volgende manier wordt een gelaagde ruit aangeduid:

Dit wordt met een nummering weergegeven, bijvoorbeeld 33.1, 44.2 of 55.2 gelaagd;
33.1 gelaagd, bestaat de ruit uit 2 glasbladen van elk 3 millimeter dikte met daartussen 1 folie laag.
44.2 gelaagd, bestaat de ruit uit 2 glasbladen van elk 4 millimeter dikte met daartussen 2 folie lagen.
Hoe meer lagen folie tussen de glasbladen, hoe sterker de beschermende eigenschappen van de ruit.

Eén laag folie is 0,38 mm dik.

Ook is er een sterretje (*) zichtbaar bij de aanduiding ruit samenstelling. Het sterretje geeft de ruit aan waar de HR-coating op is aangebracht en dit betreft altijd de binnenruit.

De spouw van gelaagd isolatieglas is gevuld met lucht, wat zorgt voor een prima isolatie. Als je op zoek bent naar nog beter isolerend glas, kies dan voor HR++ gelaagd glas. Dit type glas is iets duurder, maar de investering verdien je snel terug door een besparing op de stookkosten.

Het voorkomt dat je door het glas heen kan lopen of vallen. De toepassingen waar je eventueel aan zou kunnen denken zijn een schuifpui, etalageruit en in kozijnen waar de ruit tot op de grond doorloopt.

De fabrieksgarantie is standaard 10 jaar. Ben je op zoek naar gelaagd isolatieglas? Glaswebwinkel levert glas voordelig en snel in heel Vlaanderen.

Meer inspiratie voor isolatieglas? Klik dan hier

Bestellen van grotere afmetingen HR gelaagd glas?

Bij afmetingen breder dan 3100 mm of hoger dan 3100 mm of met een totaal oppervlak groter dan 4 m2, dan kan er achteraf een lengte-toeslag in rekening gebracht. Mocht je een dergelijke ruit willen bestellen, vraag dan eerst bij ons een offerte aan door een bericht te sturen naar info@glaswebwinkel.be

 

Waarom
Glaswebwinkel.be

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
mastercard bancontact

Waarom
Glaswebwinkel.be

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
mastercard bancontact

Glaswebwinkel.be, de webshop voor al jouw glas!

Wil je glas bestellen
Glaswebwinkel.be is de webshop waar iedereen glas kan bestellen. Van spiegels in de badkamer tot gehard glas in de douche, voor HR glas om uw woning te isoleren of voor gelaagd glas om een inbraak te voorkomen, via onze uitgebreide webwinkel kun je het glas eenvoudig, voordelig en veilig bestellen. Wij leveren glas in heel Vlaanderen.

Persoonlijk advies
Wanneer u vragen heeft over ons glas of u wenst hulp bij het bestellen van onze producten, dan mag u uiteraard bellen naar onze klantenservice via +3155-8431627 of stuur een bericht naar info@glaswebwinkel.be

Bel ons op +31 (0)55-8431627 Mail ons op info@glaswebwinkel.be
10

Helemaal tevreden

Snelle levering en top service
27 januari 2023 Deventer
8

goed

vlot geleverd
27 januari 2023 Zevenaar
10

Top service, snel en goede kwaliteit

Glas geleverd zoals beschreven en zonder vertraging. Erg vriendelijke en [...]
25 januari 2023 Soest
2054 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10