call
Bel ons op +3155 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

HR glas

v.a. 43,12 excl. BTW
52,18 incl. BTW
Totaal Oppervlakte (m²)
Product Price
  • De glasdikte van de buiten- en binnenruit met daar tussen de spouw, vormen samen de opbouw van het dubbel glas. Voorbeeld: 5-4 met spouwbreedte van 13 mm, geven een totale dikte van 22 mm.

    De spouw is het grijze kader tussen de binnen- en buitenruit. Om het HR glas de isolerende werking te geven, is de spouw gevuld met argon gas.

    Montagematerialen toevoegen? (optioneel)

Productomschrijving

Isolatieglas HR++ (argon gevuld), de fantastische voordelen! HR glas werkt.

De leveringstijd voor HR glas is gemiddeld 15 tot 20 werkdagen. Haal je de bestelling af bij ons magazijn in Apeldoorn of Oosterhout (NL), dan is de doorlooptijd korter, namelijk 10 tot 15 werkdagen.

Isolatieglas HR++ (Argon gevuld) heeft een enkele aantrekkelijke voordelen. Het grootste voordeel is de argongasvulling in de spouw tussen de binnen- en buitenglasplaat, die zorgt voor extra isolatie ten opzichte van de vroeger gebruikte spouwvulling met droge lucht. U kent wellicht de term thermopane glas nog wel. Isolatieglas HR++ (argongevuld) is hiervan de moderne opvolger met een veel betere U-waarde. Deze isolatie is beter in staat om warmte binnen en koude buiten te houden.

Wat is hoogrendement isolatieglas?

HR++ isolatieglas (hoogrendements glas) bestaat uit twee glasbladen. Tussen deze twee glasplaten zit een spouw. De platen worden uiteen gehouden door een afstandhouder. Meestal is dit een metalen kader, maar dit kan ook van kunststof zijn. De spouw is gevuld met argongas. Dit gas zorgt voor extra isolatie. Er is ook isolatieglas, waarbij de spouw gevuld is met lucht i.p.v. argongas. Echter luchtgevuld isolatieglas mag geen HR glas genoemd worden, aangezien de isolatiewaarde en daardoor het rendement lager is. Bovendien is HR glas voorzien van een warmtereflecterende coating, terwijl standaard luchtgevuld isolatieglas dit voordeel niet heeft. Voor meer informatie over de HR-coating kun je hier meer achtergrond informatie lezen. Naast normaal HR glas verkopen we ook gelaagd HR glas bij Glaswebwinkel.be.

Warmte isolatie door de HR-coating en gasvulling

De warmtewerende coating die is aangebracht op de binnenruit, zorgt ervoor dat de warmte binnen de woning blijft. Let er bij de plaatsing van het glas, op dat de productiesticker altijd op buitenruit is aangebracht. Deze moet dus aan de buitenzijde in het kozijn wordt geplaatst. De binnenruit (voorzien van de HR-coating), zit dan automatisch aan de goede kant. Denk eraan HR-glas vanaf een spouwbreedte van 13 mm, de kwalificatie HR++ mag krijgen. Bij een spouw van 13 mm, wordt de minimale U-waarde (isolatiewaarde) gehaald, die door de overheid is vastgesteld als norm voor HR++ isolatieglas. Houd hier rekening mee indien je bij de gemeente subsidie aanvragen wilt aanvragen.

Isolatieglas HR++ (argon gevuld) is beter voor het milieu

Doordat je minder hoeft te verwarmen, zorg je ook nog eens voor het milieu. Dat is goed voor de planeet en het levert bovendien een lagere energiefactuur op. Uiteraard brengt de productie van het isolerend glas enige milieubelasting met zich. Dit wordt echter gecompenseerd door de lange levensduur en de energiebesparing. Zo ben je dus ook nog eens goed bezig voor het milieu! In vergelijking met standaard enkel glas, isoleert hoogrendementsglas tot maar liefst vijf keer beter. Het is de investering waard.

Garantie tegen lekkage van de HR++ ruit

Isolerend glas heeft een lange levensduur. Daarom durven veel glasproducenten het aan om een garantie te geven van maar liefst tien jaar. Mocht de ruit lek gaan (vocht tussen de glasplaten), dan kun je een aanspraak doen op de fabrieksgarantie. Uiteraard moet het isolatieglas of gelaagd isolatieglas dan wel op de juiste wijze zijn geplaatst. Hierdoor kun je minstens tien jaar (maar waarschijnlijk veel langer), genieten van alle voordelen van het hoogrendementsglas.

Toeslag bij grote oppervlakken

Bij bestelling van glas breder of hoger dan 3100 mm of met een totaaloppervlak van meer dan 4 m2, wordt achteraf een lengtetoeslag in rekening gebracht. Wil je een dergelijke ruit bestellen, vraag dan eerst een offerte aan bij ons door een bericht te sturen naar info@glaswebwinkel.be

Op zoen naar meer inspiratie voor isolatieglas? Klik dan hier.

Waarom
Glaswebwinkel.be

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
mastercard

Glaswebwinkel.be, de webshop voor al jouw glas!

Glas bestellen is nog nooit zo makkelijk geweest
Glaswebwinkel.be is dé webshop waar iedereen glas kan bestellen. Want voor glas bestellen hoef je vandaag de dag natuurlijk echt de deur niet meer uit. We hebben er alles aan gedaan om online glas bestellen zo makkelijk mogelijk te maken. In slechts een beperkt aantal stappen loodsen we je door het bestel- en betaalproces en zodra we je bestelling ontvangen hebben, gaan we hier direct mee aan de slag.

Voor zowel de particuliere als de zakelijke klant heeft Glaswebwinkel.be een uitgebreid assortiment glassoorten, spiegels en glaszetartikelen. Zo ben je bij ons niet alleen aan het juiste adres voor een fraaie ronde badkamerspiegel, maar ook voor een mooie kappersspiegel voor in je kapsalon of die grote fitness spiegel voor in je sportschool. Bestel je veiligheidsglas zoals gehard glas voor je glazen schuifdeur of glazen douchedeur of ga voor een uniek glazen tafelblad van gekleurd gehard glas. Natuurlijk kun je bij ons ook alle soorten glas bestellen voor je woning, kantoor of bedrijfspand. Kies voor HR glas of dubbelglas om je woning te isoleren of kies gelaagd glas voor je winkel met het oog op inbraakpreventie. Via onze overzichtelijke en gebruiksvriendelijke webwinkel bestel je ook al dit glas eenvoudig, voordelig én veilig.

Veel glaszetartikelen, waaronder bijvoorbeeld glaskit, glasband en glasblokjes, leveren wij vanuit eigen voorraad. Hierdoor heb je deze veelal met enkele (werk)dagen in huis als je deze bij ons bestelt. Voor glas en spiegels is de levertijd wat langer, omdat we deze speciaal voor jou op maat laten maken. Wij leveren glas in Vlaanderen (helaas niet in Wallonië). Desgewenst kun je je bestelling ook af komen halen op onze locatie in het Gelderse Apeldoorn of in Oosterhout (Noord-Brabant), wat de levertijd met enkele dagen verkort.

Bel ons op +31 (0)55-8431627 Mail ons op info@glaswebwinkel.be

Persoonlijk advies en maatwerk

Glas op maat bestellen? Ook dat doe je via de webshop van Glaswebwinkel.be. Standaard bestaat tenslotte maar tot op bepaalde hoogte en wij begrijpen als geen ander hoe fijn het is als je het glas dat je nodig hebt in de door jou gewenste afmetingen kunt bestellen. Glas bestellen op maat stelt je in staat om al je projecten precies zo uit te voeren, zoals je dit graag wilt, zonder concessies.

Wij laten je er nooit alleen voor staan en doen graag een stapje extra voor je. Misschien heb je wel vragen over een bepaalde glassoort of wil je meer weten over hoe je een spiegel het beste aan de wand kunt bevestigen. Ook wanneer je hulp nodig hebt bij online glas bestellen, helpen we je met veel plezier. Laat ons weten welk stapje extra wij voor jou kunnen zetten door te bellen met onze klantenservice die bereikbaar is via +31 55 – 843 16 27.  Een e-mail sturen naar info@glaswebwinkel.be kan natuurlijk ook. Glaswebwinkel.be, hét adres voor glas bestellen en waar maatwerk en persoonlijke service standaard zijn.

Opgestapelde glasplaatjes glas op maat
8

Heldere en ruime keuze met zorgvuldige levering.

Jammer dat er niet minder glasband en blokjes besteld kan [...]
31 mei 2023 Gouda
9

Netjes product en een zeer professionele afhandeling en levering.

Ronduit top! Wij zochten voor Turnover Gymnastics mooie spiegels voor [...]
31 mei 2023 Waddinxveen
10

Goed en vetrouwen

Alles op maat gemaakt goed bezig
30 mei 2023 Geldrop
2134 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10