call
Bel ons op +3155 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Doorkijkspiegel

v.a. 131,77 excl. BTW
159,44 incl. BTW
Totaal Oppervlakte (m²)
Product Price
 • *Welke spiegel wil je?

  Een ongeslepen spiegelrand kan oneffen, scherp en rafelig zijn. Dit glas wordt meestal in een kozijn of lijst geplaatst, waarbij de rand niet meer zichtbaar is.

  Een plat poly geslepen spiegel is strak afgewerkt en niet meer scherp. Dit wordt gekozen als de spiegelrand zichtbaar blijft. 

Als specialist op het gebied van veiligheidsglas en spiegels op maat biedt Glaswebwinkel.be verschillende soorten spiegels aan, waaronder fitness spiegels, kappersspiegels en badkamerspiegels. Ook voor een op maat gemaakte doorkijkspiegel kun je bij ons terecht. Een doorkijk spiegel onderscheidt zich van andere spiegels doordat je er slechts vanaf één kant doorheen kunt kijken. Die eigenschap maakt het tot een veelzijdig hulpmiddel dat in uiteenlopende situaties kan worden toegepast. Hieronder lees je alles dat je moet weten over de werking en toepassingen van doorkijkspiegels, en welke mogelijkheden wij bieden om een doorkijkspiegel op maat te laten maken. 

Wat is een doorkijk spiegel?

Een doorkijk spiegel is een spiegel die eruitziet als een normale spiegel, maar waarbij je er alleen vanaf de achterkant doorheen kunt kijken. Degene die aan de voorkant in de spiegel kijkt, die ziet alleen zijn eigen spiegelbeeld. Doorkijkspiegel is de meest gebruikelijke benaming voor type spiegels. Toch kom je ze ook tegen onder andere benamingen: 

 • One-way-mirror
 • Confrontatiespiegel
 • Half-doorlatende spiegel
 • Spionspiegel
 • Venetiaanse spiegel
 • Eenrichtingsspiegel 

Hoe werkt een doorkijkspiegel?

Wanneer je aan de voorzijde langs een doorkijk spiegel loopt, merk je niet dat deze spiegel anders is dan een gewone spiegel. Hij ziet er immers uit als een normale spiegel; wanneer je erin kijkt zie je gewoon je eigen spiegelbeeld. Het verschil met een gewone spiegel is dat er direct achter het spiegelende glas een ultradun laagje metaal aangebracht is. Dit zorgt ervoor dat de spiegel een kleine hoeveelheid licht doorlaat. Vanzelfsprekend wordt het overgrote deel van het licht door de spiegel weerkaatst. Voor optimale werking van een one-way-mirror is het van belang dat de ruimte achter de spiegel donkerder is dan de ruimte aan de voorzijde. Op deze manier ben je achter de spiegel niet zichtbaar voor degene die in de spiegel kijkt. 

Voor welke toepassingen worden doorkijkspiegels gebruikt?

Doorkijkspiegels hebben verschillende toepassingsmogelijkheden. Zo worden ze onder andere gebruikt voor: 

Het verhoren en observeren van verdachten

Confrontatiespiegels worden gebruikt in verhoorkamers van politie, waarbij een getuige van een misdaad geconfronteerd wordt met de verdachte. Doordat de getuige aan de achterkant van de spiegel staat, kan hij de dader aanwijzen zonder dat de dader de getuige ziet. De spiegel dient in dat geval ook als bescherming voor de getuige. Een confrontatiespiegel geeft rechercheurs ook de mogelijkheid om ongezien een verdachte te observeren en hier hun voordeel mee doen tijdens het verhoor. 

Het voorkomen van winkeldiefstal en ongepast gedrag

Eenrichtingsspiegels worden vaak toegepast in supermarkten en grote winkels. Ze vormen vaak de buitenkant van het kantoor dat uitkijkt op het waarde-gebied van de winkel, de kassagroep. Vanachter de spiegelwand kunnen medewerkers het winkelend publiek monitoren. Afwijkend gedrag is op deze manier eenvoudig te identificeren. Op die manier wordt winkeldiefstal dagelijks in veel winkels voorkomen. Ook bij agressief of anderzijds ontoelaatbaar gedrag kan dankzij een eenrichtingsspiegel sneller worden ingegrepen. Een prettige en vooral veilige gedachte, zowel voor medewerkers als voor klanten. 

Crowd control

Op plaatsen waar veel mensen bijeenkomen, is er altijd een hoger risico dat er iets gebeurt. Ook hier biedt een spionspiegel uitkomst en wel in het kader van crowd control. Een menigte bij bijvoorbeeld een groot evenement wordt ongezien in de gaten gehouden. Wanneer er sprake is van ongewenst of afwijkend gedrag kan snel en gericht worden ingegrepen. 

Observatie in de hulp- en zorgverlening

In de hulp- en zorgverlening is een doorkijkspiegel ook een uiterst praktisch hulpmiddel. De spiegel stelt een hulp- of zorgverlener in staat om ongemerkt het natuurlijk gedrag van iemand te observeren. Mede op basis van dit gedrag wordt er een plan van aanpak gemaakt om de persoon in kwestie te helpen of te behandelen. Een voorbeeld waarbij een doorkijkspiegel gebruikt wordt in de hulpverlening, is bij speltherapie voor kinderen met gedragsproblemen.

Welke doorkijkspiegels zijn er verkrijgbaar?

Wil je een doorkijkspiegel op maat laten maken? De dikte van de doorkijkspiegels die Glaswebwinkel.nl levert bedraagt altijd 6 mm. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om je doorkijkspiegel naar jouw specifieke wensen en behoeften aan te passen:

Afmetingen

Wij maken elke doorkijkspiegel op maat. Bij het bestellen kun je de door jou gewenste maten van de confrontatiespiegel invoeren (in millimeters). Bestel je een spiegel die buiten de range van 1400 x 3000 mm (breedte of hoogte) valt, of een totaal oppervlak groter dan 4m² heeft? Stuur dan eerst even een mailtje naar info@glaswebwinkel.be met de gewenste maten. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een vrijblijvende offerte van ons.  

Randafwerking

Wil je een one-way-mirror met strak afgewerkte randen? Kies dan voor de optie plat poly geslepen. Wij zorgen er dan voor dat de scherpe en rafelige randen glad en strak worden afgewerkt. Dit is veiliger (mensen kunnen zich niet verwonden aan scherpe en rafelige glasranden) en geeft de spiegel ook nog eens een stijlvolle en moderne uitstraling. Randafwerking is overigens niet altijd noodzakelijk; wanneer de randen worden weggewerkt in een frame of in de wand, zijn ze immers niet voel- of zichtbaar. Wel is er enige voorzichtigheid geboden tijdens het monteren van de spiegel. 

Doorkijkspiegel bestellen bij Glaswebwinkel.be

We hebben er alles aan gedaan om het bestellen van doorkijk spiegels zo eenvoudig mogelijk te maken. Na het invoeren van de gewenste afmetingen geef je aan of je de randen van de spiegel netjes en strak afgewerkt wilt hebben (plat poly slijpen). Indien gewenst kun je meteen het benodigde spiegel bevestigingsmateriaal mee bestellen. Boven de knop om de bestelling aan je winkelwagen toe te voegen, zie je direct wat het totaalbedrag is. Na het afronden van het bestel- en betaalproces gaan wij meteen voor je aan de slag. 

Wat is de levertijd van een doorkijkspiegel?

Een doorkijkspiegel wordt altijd op maat gemaakt en dat neemt enige tijd in beslag. Bij Glaswebwinkel.nl hanteren we voor deze spiegels een levertijd van tien tot vijftien werkdagen. Wanneer de spiegel eerder klaar is, dan leveren we deze vanzelfsprekend ook eerder af. Kies je ervoor om je bestelling af te halen bij een van onze locaties, dan is de doorlooptijd vaak iets korter.

Bij Glaswebwinkel.nl dragen we graag ons steentje bij aan het verminderen van de hoeveelheid (plastic) afval. Dit betekent dat we ervoor kiezen om je doorkijkspiegel standaard onverpakt aan je uit te leveren. Natuurlijk garanderen we je dat je spiegel zonder beschadigingen bij je wordt afgeleverd. Kijk ook eventueel bij de meest gestelde vragen om nog meer inzicht te krijgen over onze werkwijze. 

Heb je behoefte aan meer informatie over de mogelijkheden en toepassingen van doorkijkspiegels of heb je vragen over een van de andere soorten spiegels die wij leveren? Neem gerust even contact op. We zijn telefonisch bereikbaar op nummer 055 – 843 16 27 en per mail via info@glaswebwinkel.be.

 • Levertijd is gemiddeld 10 tot 15 werkdagen (2 tot 3 weken).
 • Als je de bestelling afhaalt en niet laat bezorgen, kan dit de doorlooptijd verkorten.
 • Afhaallocatie in Oosterhout (NB).
 • Levering in heel Vlaanderen.
 • Je wordt ruim van te voren per mail en/of SMS geïnformeerd over de leverdag.
 • Levering vindt plaats op werkdagen tussen 08.00 – 17.00 uur.
 • De leverlocatie dient eenvoudig bereikbaar te zijn, zodat er voor de deur gelost kan worden.
 • Bij een orderbedrag boven de € 500,- (incl. btw), is de levering gratis.
 • Bij een orderbedrag onder de € 500,- (incl. btw), zijn de bezorgkosten € 36,30 (incl. btw).

Lees de leveringsvoorwaarden voor aanvullende informatie, waar je bij levering allemaal rekening mee moet houden. Zie ook de veelgestelde vragen

Waarom
Glaswebwinkel.be

star
Topkwaliteit;
voordelig geprijsd
free-shipping
Gratis verzending
Vanaf €500,-
heart
Uitstekende
service
Betalen met
mastercard
10

Zeer goede service

Ik heb de bestelling opgehaald en werd daarbij zeer vriendelijk [...]
20 juli 2024 de Hoef
10

Mooie producten, snel en netjes geleverd.

Erg mooie spiegel ontvangen. Degelijk verpakt dus zonder schade aangekomen
18 juli 2024 Budel
10

Snelle levering

Bestelling was bovenverwachting snel geleverd. Vriendelijk te woord gestaan. [...]
14 juli 2024 Apeldoorn
2410 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10