call
Bel ons op +3155 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

DIY: zelf een staande spiegel maken

Staande spiegel

Wat is DIY en waarom zou je hiervoor kiezen?

DIY is de afkorting van Do It Yourself en betekent Doe Het Zelf! Ga dus lekker zelf aan de slag en bepaal zelf hoe je het wil hebben. Mooie bijkomstigheid is dat je hiermee in de kosten bespaart. Voor dit project hebben wij gekozen een uitleg te geven hoe je op een simpele wijze zelf een mooie kamer hoge spiegel maakt.

Variatie mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een staande spiegel

Een spiegel heeft allang niet meer alleen de functie om in te kijken of je kleding goed zit of je make-up bij te werken. Een mooie spiegel in je interieur als eyecatcher is momenteel een trend en onmisbaar. Naast de diverse mogelijkheden in de kleuren van de spiegels, zijn er ook mooie toepassingen mogelijk. Een spiegel kan je aan de muur hangen als wandspiegel maar wat te denken van een staande spiegel in je woonkamer of slaapkamer. Onze spiegels worden zonder omlijsting geleverd waarbij de eventuele lijsten op een afbeelding ter inspiratie zijn. Een omlijsting is namelijk heel goed zelf te maken. Het is niet moeilijk en zelfs aantrekkelijk in prijs om het op deze wijze te doen.

Hoe pak je dit DIY-project aan?

Bepaal voor jezelf eerst hoe groot je de spiegel zou willen hebben en welke kleur er binnen je interieur past. Het staat namelijk warm en chique om hiervoor een gekleurde spiegel te gebruiken. Mocht je twijfelen welke kleur het beste past dan hebben wij samples beschikbaar die je vooraf eerst zou kunnen bestellen.

  1. Maak een lijst van alles wat je zou willen doen
  2. Kijk voor de prijs van de spiegel op onze website zodat je weet of je binnen je budget blijft
  3. Bepaal per onderdeel welke spullen je nodig hebt

Hoe gaat de uitwerking van een DIY-project van een staande spiegel in praktijk?

Als mooi voorbeeld van zo’n project willen wij je graag kennis laten maken met Thera van Studio Zodiac. Thera was al een tijdje op zoek naar een mooie staande spiegel in haar woonkamer maar stuitte continue op prijzige items waarbij het ook nog de vraag was of je de juiste combinatie treft in juiste kleur spiegel met de gewenste lijst. Vervolgens is ze gaan bedenken of dit via DIY uit te voeren is. Voor de spiegel is Thera bij ons uitgekomen. Er is voor een grijs/smoke gekleurde variant gekozen in de afmeting 900 x 2000 mm omdat deze kleur en afmeting het beste bij haar interieur past. De maat en de kleur bepaal je zelf door te kijken wat het beste match is bij je eigen interieur.

De uitwerking

Staande spiegel grijs smoke
Een spiegel als mooie eyecatcher!

Vaak wordt er gekozen om een spiegel aan de muur te bevestigen maar hier was het de wens om deze op de grond neer te zetten met daar omheen een mooie lijst. Wij hebben zelf geen lijsten in ons assortiment dus is Thera zelf aan de slag gegaan om zo een steellook te creëren. Om de spiegel te verstevigen is op de achterzijde een MDF-plaat geplakt met spiegellijm. Denk er bij het plakken altijd aan dat je hiervoor een product gebruikt wat geschikt is voor een spiegel want niet geschikte producten kunnen de laklaag aantasten. Vervolgens is er een baklijst gemaakt om de steellook verdere vorm te geven. Mocht je willen weten wat je exact nodig hebt om dit zelf te doen dan heeft Thera dit volledig uitgeschreven inclusief een opsomming van de benodigde items om de baklijst te maken.

Ruimtelijk effect en extra licht door een spiegel

Het mooie van een spiegel in je interieur, is dat het de ruimte optisch groter maakt en het geeft een mooi en warm licht effect als je deze bijvoorbeeld tegenover een raam plaatst. Hiermee haal je meer daglicht naar binnen vanwege de reflectering van het licht. Het mooie van een staande spiegel is dat je deze kan verplaatsen. Stel je voor dat je je interieur gaat restylen dan is de spiegel simpel te verplaatsen naar de gewenste plek.

Meer inspiratie en mogelijkheden

Via Instagram, Facebook en Pinterest delen wij meermaals mooie voorbeelden en toepassingen. Thera heeft zelf ook een prachtig en inspirerend account op Instagram en Pinterest onder de naam @myhomeofzodiac. Hierdoor is het contact tussen ons ontstaan waarbij wij mee mochten denken met dit prachtige project en deze samenwerking tot stand is gekomen. Mocht je vragen hebben of het eindresultaat met ons willen delen via social media of mail dan vinden wij dat natuurlijk erg leuk!