call
Bel ons op +3155 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending
Glazen douchedeur

Glazen douchedeur schoon houden!

Tips om je glazen douchedeur schoon te maken

Om je mooie glazen douchedeur schoon te houden, zul je er toch aan moeten geloven: iedere dag, na het douchen moet de wand even droog gemaakt worden. Dit kan je doen met een rubberen ‘trekker’. Hang ‘m op in de douche, dan is het meteen een goed geheugensteuntje. En als je toch bezig bent, maak de kranen en douchestang ook meteen even droog met je handdoek. Zo voorkom je kalkaanslag!

Microvezeldoekjes

Microvezeldoekjes zijn ook erg effectief. Met een microvezeldoekje heb je een streeploos schoon resultaat. Zelfs als je alleen water gebruikt. Heb je na het poetsen nog steeds last van strepen op het glas? Pak dan eens een oude krant. Wrijf met de prop over het glas en de strepen verdwijnen als sneeuw voor de zon! Ook erg handig bij het schoonmaken van de ramen!

Droogtrommeldoekjes om je glazen douchedeur schoon te maken

Met droogtrommeldoekjes kun je heel makkelijk zeepresten verwijderen op je glazen douchewand. De doekjes zijn bedoeld om je kleding zacht te maken, maar ze verzachten ook de aanslag op het glas. Een glazen douchedeur schoon houden en bewerken met droogtrommeldoekjes zou dus een prima alternatief kunnen zijn. 

Glazen douchewand
Glazen douchedeur schoonhouden

Azijn

Wanneer er eenmaal kalk op de glazen wand of deur zit, is dat behoorlijk lastig te verwijderen. Een beetje azijn kan het schoonmaken vergemakkelijken. Vermeng in een lege plantenspuit wat azijn met een beetje water. Spray dit rijkelijk op de deur en laat het een kwartiertje inwerken. In de tussentijd wel even een raam opzetten, aangezien azijn nogal een sterke geur heeft!

Daarna kun je de azijn met de douchekop van de deur spoelen en droogmaken met een doek of trekker.

Hoe kan ik voorkomen dat er kalkaanslag op mijn glazen douchedeur komt?

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Hiervoor zou het Glascoating Clean X pakket een goed alternatief kunnen zijn.

De genoemde bovenstaande alternatieven zijn allemaal methoden die handmatig en blijvend bijgehouden moeten worden. Zou je kiezen voor een douchedeur die al een voorbewerkt is met een nano antikalk coating, dan volstaat het na het douchen het glasoppervlakte met en trekker droog te trekken en met een zachte doek na te poetsen. Het voordeel van een antikalk behandeling is dat er een onzichtbaar beschermlaagje vooraf is aangebracht op het glas. Dit laagje geeft bescherming dat er hierdoor geen kalkvorming ontstaat en de douchedeur mooi glanzend blijft.

De prijzen van het standaard glas hebben wij inzichtelijk op onze site. Wil je een prijsopgave van een glasplaat met een nano antikalk coating dan mag je ons mailen naar info@glaswebwinkel.be zodat wij een prijsopgave kunnen verstrekken.