call
Bel ons op +3155 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Wat is HR+ glas?

HR+ glas, ook wel bekend als Hoog Rendement glas, is een type isolatieglas dat wordt gebruikt in ramen en deuren om energieverlies te verminderen en thermisch comfort te verbeteren. Het bestaat uit twee glasplaten met daartussen een dunne laag lucht of edelgas (argon gas), waardoor het isolerende eigenschappen heeft.

Verschil tussen HR+ en HR++ glas

Een belangrijk verschil tussen HR+ en HR++ glas is de dikte van de spouw (de ruimte tussen de twee glasplaten). Bij HR+ glas is de spouwdikte meestal tussen 12 mm, terwijl deze bij HR++ glas vaak 13-15 mm bedraagt. Dit betekent dat HR++ glas een hogere isolatiewaarde heeft dan HR+ glas. verder zijn beide soorten gelijk, alleen de spouwdikte verschilt dus.

U-waarde van HR+ glas

De U-waarde is een maatstaf voor warmtedoorgangsweerstand en geeft aan hoeveel warmte er per vierkante meter per graad temperatuurverschil verloren gaat. De U-waarde van HR+ glas varieert meestal tussen 1,3 – 1,6 W/m²K. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het isolerende vermogen van het glas. Bij HR++ glas is de U-waarde nog lager, door de extra gasvulling.

Voordelen van hoogrendementsglas

  • Verlaagt energieverlies en verhoogt thermisch comfort
  • Reduceert geluidsoverlast van buitenaf
  • Bespaart op energiekosten door lagere verwarmingskosten
  • Draagt bij aan een duurzamere leefomgeving

Concluderend kan worden gesteld dat HR+ glas een goede keuze is voor wie op zoek is naar energiezuinige en isolerende beglazing. Met een U-waarde tussen 1,3 – 1,6 W/m²K biedt het voldoende thermische isolatie om warmteverlies te minimaliseren. Door te kiezen voor hoogrendementsglas kun je niet alleen besparen op energiekosten, maar ook bijdragen aan een duurzame toekomst.