call
Bel ons op +3155 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Wat is HR++ glas?

Wat is HR++ glas, ook wel bekend als hoogrendementsglas, is een type isolatieglas dat speciaal ontworpen is om warmteverlies te minimaliseren en de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren. Het bestaat uit twee of meer glasplaten met daartussen een spouw gevuld met droge lucht of gas. Deze spouw is afgedicht om de isolerende eigenschappen te optimaliseren.

HR++ dubbelglas heeft een extra coating op één van de glasplaten die ervoor zorgt dat warmte beter wordt weerkaatst naar binnen. Hierdoor blijft de warmte in huis behouden en wordt er minder energie verbruikt voor verwarming. Dit maakt HR++ isolatieglas een duurzame keuze voor het verbeteren van de isolatie in woningen en gebouwen.

Verschil tussen HR+ en HR++ glas

Het verschil tussen HR+ en HR++ glas zit voornamelijk in de isolatiewaarde. HR+ isolatieglas heeft al een betere isolatiewaarde dan standaard dubbelglas, maar HR++ dubbelglas biedt nog hogere prestaties op het gebied van warmte-isolatie.

De U-waarde, ook wel warmtedoorgangscoëfficiënt genoemd, geeft aan hoeveel warmte er per seconde per vierkante meter verloren gaat bij een temperatuurverschil van 1 graad Celsius. HR++ glas heeft een lagere U-waarde dan HR+ isolatieglas, wat betekent dat het nog beter isoleert en minder warmteverlies veroorzaakt.

Daarnaast heeft HR++ isolatieglas ook een hogere lichttransmissie, waardoor er meer natuurlijk licht de ruimte binnenkomt. Dit zorgt niet alleen voor een aangenamere sfeer, maar kan ook helpen om energiekosten te verlagen doordat er minder kunstmatige verlichting nodig is.

U-waarde van (HR++) hoogrendementsglas

De U-waarde van HR++ glas varieert meestal tussen de 1,0 en 1,2 W/m²K. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. Dankzij de geavanceerde technologieën en materialen die bij HR++ glas worden gebruikt, kan het warmteverlies door ramen drastisch verminderd worden in vergelijking met oudere typen beglazing.

Kortom, HR++ dubbelglas is een uitstekende keuze voor iedereen die zijn woning of gebouw energiezuiniger wil maken en tegelijkertijd comfortabel wil leven of werken. Met zijn verbeterde isolatieprestaties en hogere lichttransmissie biedt HR++ glas vele voordelen op het gebied van duurzaamheid en energie-efficiëntie.