call
Bel ons op +3155 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Wat is HR glas?

Dubbel HR glas onderscheidt zich van standaard dubbel glas door de gasvulling en de coating die op het glas is aangebracht. Standaard dubbel glas heeft een spouw gevuld met lucht.

Een ander onderscheid is de HR coating. Deze coating zorgt ervoor dat warmte naar binnen toe terug wordt gereflecteerd. Dit heeft geen invloed op zonlicht, dat wordt gewoon doorgelaten. De spouw – de ruimte tussen de glasplaten – is ook bij dubbel hoogrendementglas – gevuld met argon-gas. Dit glas heeft een betere isolerende werking en dat is de reden dat de benaming HR (hoog rendement) aan het glas is toegevoegd. Hoewel de isolerende werking beter is dan standaard dubbel glas, wordt ook dit glas voornamelijk gebruikt in de vervangingsmarkt.

Wat is het verschil tussen HR glas en HR++ glas?

HR glas, ook wel bekend als Hoog Rendement glas, is een type isolatieglas dat zorgt voor een betere thermische isolatie in vergelijking met standaard enkel glas. Dit komt door de speciale coating op het glas en de ruimte tussen de glaslagen.

Het verschil tussen HR en HR++ glas ligt in de breedte van de spouw. HR++ glas heeft een bredere spouw (van minimaal 13 mm) hoog rendements glas. Een bredere spouw betekent meer ruimte om het te vullen met argon gas, waardoor de isolatiewaarde stijgt. Beide glassoorten zijn echter effectieve keuzes om energie te besparen en geluidsoverlast te verminderen.

Een belangrijke factor om naar te kijken bij hoog rendements glas is de U-waarde. De U-waarde geeft aan hoe goed het glas warmte kan geleiden. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het isolerende vermogen van het glas. Bij hoog rendements glas, met de classificatie ++ ligt de U-waarde gemiddeld rond 1,2 W/m²K (vanaf spouw 13 mm). Dit betekent dat hoogrendementsglas erg efficiënt is in het vasthouden van warmte en het buiten houden van kou.

De vele voordelen van hoogrendementsglas

HR glas biedt vele voordelen, zoals lagere energiekosten, een comfortabeler binnenklimaat en een vermindering van condensvorming op de ramen. Daarnaast draagt hoog rendements glas bij aan een beter milieu doordat er minder energie nodig is om een ruimte te verwarmen. Kortom, hoogredement glas is een slimme investering voor zowel woningen als bedrijfspanden.