call
Bel ons op +3155 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Wat is krypton?

Krypton gas, (chemische aanduiding: Kr), is een edelgas dat zich bevindt in het periodiek systeem der elementen. Het is een kleurloos en reukloos gas dat voorkomt in zeer kleine hoeveelheden in de atmosfeer.

Het voordeel van krypton gas bij dubbel glas

Een van de belangrijkste toepassingen van kryptongas is bij dubbel glas. Krypton gevulde dubbele beglazing biedt namelijk uitstekende thermische isolatie-eigenschappen. Door de lage warmtegeleidingscapaciteit van krypton, kan warmte minder snel door het raam naar buiten of naar binnen worden overgedragen. Dit resulteert in een betere isolatie en helpt om de energie-efficiëntie van woningen te verhogen.

Bovendien heeft kryptongas een hogere dichtheid dan andere veelgebruikte isolatiegassen zoals argon. De kleinere moleculaire structuur van krypton zorgt ervoor dat het beter past tussen de glaslagen, waardoor er minder convectie plaatsvindt en warmteverlies wordt verminderd.

Is kryptongas duur?

Krypton gas is inderdaad duurder dan andere isolatiegassen zoals argon. Dit komt omdat krypton veel zeldzamer is in de atmosfeer en moeilijker te verkrijgen is. De hogere kosten van krypton kunnen worden doorberekend in de prijs van dubbele beglazing met kryptongasvulling.

Is het verstandig om isolatieglas met kryptonvulling te installeren?

Het installeren van isolatieglas met krypton vulling kan zeker voordelen bieden, vooral als energie-efficiëntie een belangrijke overweging is. De superieure isolerende eigenschappen van kryptongas kunnen helpen om energiekosten te verlagen en het comfortniveau in huis te verbeteren.

Echter, het is ook belangrijk om rekening te houden met de totale kosten en terugverdientijd. Hoewel dubbel glas met kryptongasvulling initieel duurder kan zijn, kunnen de besparingen op energiekosten na verloop van tijd compensatie bieden. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een professional op het gebied van glasisolatie om te bepalen of isolatieglas met kryptongasvulling geschikt is voor jouw specifieke situatie. Bovendien wordt uit kostenoverweging vaak gekozen voor HR++ glas met een argon gas vulling. Voordeliger in de aanschaf, wellicht een iets mindere isolatiewaarde, maar ruim voldoende om te besparen op de energierekening.