call
Bel ons op +3155 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Wat is plat poly slijpen?

Plat poly slijpen (p.p. slijpen) is een geavanceerde techniek die wordt toegepast op glas om het oppervlak glad en vlak te maken. Deze methode wordt gebruikt in de glasindustrie om hoogwaardige producten te vervaardigen, zoals optische lenzen, spiegels en precisie-instrumenten. Bij specifiek interieurglas zorgt het p.p. slijpen er voor dat glasranden strak, vlak en ook niet meer scherp zijn. Denk dan aan glazen tafelbladen, douchewanden en wandspiegels.

Tijdens het platpoly slijpen wordt een roterende schijf met een speciale polymeercoating gebruikt. Deze schijf wordt in combinatie met een schuurmiddel op het glasoppervlak aangebracht. Door de wrijving tussen de schijf en het glas worden kleine oneffenheden verwijderd en wordt het oppervlak geleidelijk aan steeds vlakker gemaakt.

De voordelen van het plat poly slijpen bij glas:

  1. Gladheid: Het gebruik van deze techniek zorgt ervoor dat het glasoppervlak extreem glad wordt. Dit is essentieel voor toepassingen waarbij nauwkeurigheid en helderheid van groot belang zijn.
  2. Vlakheid: Plat poly slijpen zorgt ervoor dat het glasoppervlak perfect vlak wordt. Dit is van cruciaal belang bij het vervaardigen van precisie-instrumenten en spiegels, waar zelfs de kleinste onregelmatigheden in het oppervlak kunnen leiden tot verstoring van het beeld of de metingen.
  3. Nauwkeurigheid: Dankzij platpoly slijpen worden glasproducten met uiterste nauwkeurigheid vervaardigd. Dit maakt het mogelijk om complexe vormen en structuren te creëren. Dit doet ook geen afbreuk aan de kwaliteit en functionaliteit van het glas.

Kortom, plat poly slijpen is een mooie techniek die essentieel is voor de productie van hoogwaardige glasproducten. Door gebruik te maken van deze methode kunnen gladheid, vlakheid en nauwkeurigheid worden gegarandeerd, wat resulteert in perfecte en mooie glasranden.