call
Bel ons op +3155 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Wat is triple glas?

Driedubbel glas wordt ook wel HR+++ glas of triple HR glas genoemd. Ook driedubbel glas valt onder de noemer hoogrendementsglas. Dit glas bestaat – in tegenstelling tot HR+ en HR++ glas – uit drie glasplaten in plaats van twee. Dit betekent dat driedubbel glas twee spouwen (ruimtes tussen de glasplaten) heeft. Beide spouwen zijn gevuld met edelgas, meestal Argon. De buitenste glasplaten zijn bovendien aan de binnenzijde voorzien van een coating die de warmte terug naar binnen reflecteert. De isolerende eigenschappen van dit glas zijn dan ook zeer hoog. Uitgedrukt in U-waarde: +/- 0.9 W/m2K. Nadeel van driedubbel glas is het gewicht. Omdat het glas uit drie glasplaten bestaat is het namelijk zeer zwaar en bovendien breder. HR+++ glas wordt voornamelijk in nieuwbouw toegepast, omdat bestaande sponningen in kozijnen vaak niet breed genoeg zijn voor dit glas.

Triple glas, ook wel bekend als driedubbel glas, is een type beglazing dat bestaat uit drie glasplaten met twee lagen isolerend gas daartussen. Dit maakt het een uiterst efficiënte oplossing voor het isoleren van woningen en gebouwen.

Voordelen van triple glas

  1. Betere isolatie: Dankzij de extra laag glas en het isolerende gas biedt triple glas een uitstekende thermische isolatie. Hierdoor blijft in de winter de warmte binnen en in de zomer blijft de hitte buiten, waardoor je energie kunt besparen op verwarming en koeling.
  2. Geluidswerend: Triple glas helpt ook bij het verminderen van geluidsoverlast van buitenaf. Het dempt geluidsgolven effectief, waardoor je geniet van een rustige en vredige omgeving in je huis of kantoor.
  3. Verhoogde veiligheid: Triple glas is sterker en moeilijker te breken dan enkel of dubbel glas. Hierdoor verbetert het de veiligheid van je woning, omdat het inbrekers afschrikt en de kans op letsel bij een ongeluk vermindert.
  4. Lagere U-waarde: De U-waarde geeft de mate van warmteverlies door het glas aan. Triple glas heeft een zeer lage U-waarde, wat betekent dat het uitstekend isoleert en energieverlies tot een minimum beperkt. Dit draagt bij aan een duurzaam en energiezuinig huis.

Samenvattend

Driedubbelglas is een hoogwaardige beglazingsoptie die uit drie glasplaten met isolerende gaslagen bestaat. Het biedt talrijke voordelen, waaronder betere isolatie, geluidswerendheid, minder condensvorming, verhoogde veiligheid en een lage U-waarde.