call
Bel ons op +3155 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Spiegel op maat: waar moet ik op letten?

Waar moet ik op letten als ik een spiegel op maat ga bestellen?

Badkamer spiegelEen spiegel op maat is een alledaags en eigenlijk vanzelfsprekend artikel. Het is in ieder geval een functioneel object waarvan er in elke woning wel één te vinden is.

Maar naast de functionele functie, is een spiegel ook zeer geschikt om een ruimtelijk effect te creëren. Ook geeft de spiegel net dat beetje extra design voor je interieur. Je creëert extra licht doordat de spiegel voor reflectie zorgt en met de lichtinval speelt.

Een standaardspiegel kopen in een winkel is niet erg ingewikkeld. Maar om een spiegel te vinden die een bepaalde grootte en kleur heeft, moet je vaak heel wat langer zoeken.

Kies je ervoor om online een spiegel te bestellen; dan zijn de onderstaande aanwijzingen wellicht nuttig voor je.

Waar moet je bijvoorbeeld aan denken als je een spiegel op maat gaat bestellen, voor welke toepassingen zijn de spiegels geschikt en hoe zit het met de bezorging?

Laten we beginnen met de toepassingen:

Een verzilverde spiegel is eigenlijk niets anders dan een glasplaat op maat met een verzilverde of gekleurde laag (brons of grijs).

De spiegels die wij maken zijn van topkwaliteit en zijn geschikt voor gebruik binnenshuis, Zoals de living, de slaapkamer, de gang, de badkamer, als passspiegel, kappersspiegel, spiegelwand voor een fitnessruimte en/of dansspiegel.

De laatstgenoemde toepassingen zijn openbare ruimtes waarbij we de veiligheidsspiegel adviseren. Dit is een spiegel waarvan de achterzijde van folie is voorzien. Mocht er onverhoopt iemand tegen aanvallen, dan blijven de scherven aan de folie plakken. Hierdoor is de kans op snijwonden vele malen kleiner.

Veiligheidsspiegel

Tips en aandachtspunten voordat je een spiegel gaat bestellen:

Als we uitgaan van een fitnessspiegel dan is de veiligheidsspiegel ideaal om een spiegelwand mee te maken. Je bekijkt vooraf welke afmetingen je in millimeters nodig hebt. Wij maken voor jou een spiegel op maat en leveren die bij je af met onze glastransportdienst.

Vaak gaat het hier om grotere oppervlakken waarbij van tevoren goed moet worden bekeken of dit oppervlak door een deuropening, trapgat of gang past. Het zou jammer zijn als, op het moment wij voor de deur staan met de spiegel, blijkt dat de spiegel niet past.

Gaat het om een groot oppervlak, dan raden wij aan om het oppervlakte van de spiegelwand op te splitsen, waarbij je de spiegels tegen elkaar op de muur bevestigt om zo het gewenste resultaat te krijgen.

Bevestiging van de spiegel:

Het zelf bevestigen van je spiegel is een prima optie.

De volgende tips kunnen nuttig zin: https://www.glaswebwinkel.be/spiegelbevestiging/

Ook goed om van tevoren te bedenken: wil ik de spiegels zonder kader ophangen of heb ik al een kader dat er omheen past? Zo kun je bepalen of de randen wel of niet plat polygeslepen moeten worden.

Wel of geen randbewerking (plat polyslijpen):

Bij spiegels zonder kader adviseren wij om de randen plat poly te laten slijpen. Met deze bewerking krijg je een mooi strakke spiegel waarbij de randen zichtbaar en aanraakbaar kunnen blijven. Deze spiegels hebben een mooie uitstraling en bieden net dat stukje extra design voor de ruimte waarvoor ze zijn bestemd.

Mocht je zelf een kader of profiel hebben die je om je spiegel gaat plaatsen, dan is de standaard uitvoering zonder bewerking voldoende.

Als je de afmetingen, de randbewerking, de dikte en de kleur van de spiegel op maat hebt bepaald dan is het tijd om de bestelling te plaatsen.

Klaar ?!

Na het bestellen wordt de spiegel op maat gemaakt en geleverd.

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor diverse toepassingen op het gebied van spiegels, dan is de website Woontrendz een aanrader.