call
Bel ons op +3155 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending
Verduurzamen van je woning met glas

Verduurzamen van je woning in combinatie met subsidie

Verduurzamen is een actueel maatschappelijk thema waar je simpelweg niet omheen kunt. Zeker niet in een tijd als deze, waarin energieprijzen hoger zijn dan ooit tevoren. Verduurzamen wordt hierdoor niet langer alleen ingegeven door ideologische motieven, maar steeds vaker uit economische motieven.

Verduurzamen én besparen met HR++ glas

Woningeigenaren kiezen al snel voor zonnepanelen, warmtepompen en spouwmuurisolatie om hun woning te verduurzamen. Uitstekende keuzes, maar hoe staat het eigenlijk met de beglazing van je woning? Wist je bijvoorbeeld dat je met HR++ glas al snel enkele honderden euro’s per jaar bespaart ten opzichte van enkel glas en dubbel glas? Hiermee is HR++ glas een duurzame investering die zich bovendien zelf terugbetaalt.

HR++ glas in het kort

HR++ glas is glas dat valt in de categorie hoogrendementsglas. Hoog rendementsglas bestaat uit twee glasbladen, waarbij een afstandshouder ervoor zorgt dat beide glasbladen niet direct tegen elkaar aan komen. Dit betekent dus dat er ruimte tussen beide glasbladen zit en die ruimte noemen we de ‘spouw’. Deze moet een minimale dikte van 13 mm omvatten. De spouw wordt in het geval van HR++ gevuld met argon, een gas dat het glas een hoge isolatiewaarde geeft en minder warmte doorlaat. Verder heeft dit type glas een coating die warmte reflecteert.

Let op: HR++ glas is niet hetzelfde als dubbel glas. Het is een vorm van dubbel glas, maar heeft een beduidend hogere isolatiewaarde dan ‘gewoon’ dubbel glas.

Verduurzamen van je woning met glas
Energiebesparing door middel van HR++ glas in je woning.

Verduurzamen woning: subsidie isolatie via ISDE-regeling

Je woning verduurzamen door middel van HR++ glas is best een investering. Daar draaien we niet omheen. Je bent hier, afhankelijk van het type woning, toch al snel enkele duizenden euro’s voor kwijt. Hierbij aangetekend dat dit wel een investering is die zichzelf op termijn terugverdient. De overheid stimuleert verduurzamingsmaatregelen als deze en biedt subsidie om de investeringskosten te drukken.

De belangrijkste subsidie is de landelijke ISDE-regeling. Dit staat voor ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’. Voor het jaar 2022 is er 228 miljoen euro beschikbaar in deze pot en hier kun je ook aanspraak op maken als je kiest voor HR++ glas. Om hier in de vorm van subsidie dubbelglas in 2022 gebruik van te maken, dien je nóg een isolatiemaatregel te nemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld spouwmuur -of vloerisolatie. Ook wanneer je HR++ glas neemt én overstapt op een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op het warmtenet, kom je voor de ISDE-regeling in aanmerking. De subsidie die je ontvangt is ongeveer 30% en daarmee meer dan interessant!

In 2023 kun je je subsidie op isolatieglas aanvragen via de ISDE-regeling als je alleen HR++ glas als isolatiemaatregel treft. De subsidie is dan wel lager, dan wanneer je dit doet in combinatie met nog een isolatiemaatregel. De ISDE-subsidie loopt in elk geval door tot het jaar 2030.

Voor meer informatie, voorwaarden en aanvragen van de ISDE-subsidie verwijzen we je door naar de website van de Rijksoverheid.

Verduurzamen woning: overige subsidies

Naast de ISDE-subsidie kan het zijn dat de lokale overheid, je gemeente dus, subsidiemogelijkheden biedt als je besluit over te stappen op HR++ glas. Het is zeker de moeite waard om hier eens naar te kijken. Via de ‘Energiesubsidiewijzer’ kom je er snel en gemakkelijk achter of jouw gemeente een aanvullende subsidie dubbelglas of subsidie isolatie aanbiedt.

Overige maatregelen om verduurzamen woning te stimuleren

Naast subsidie zijn er nog een aantal maatregelen en mogelijkheden die het interessant maken om je woning te verduurzamen. Zo is het BTW-tarief op de loonkosten van het plaatsen van HR++ glas verlaagd naar 9%. Dit scheelt je al een aanzienlijk bedrag. Wil je graag HR++ glas laten plaatsen, maar kun je dit niet uit eigen middelen financieren? Weet dan dat er speciale leningen zijn voor duurzame investeringen als deze. Deze ‘groene leningen’ hebben een lager rentepercentage dan reguliere leningen. Je kunt dit soort leningen bij verschillende partijen afsluiten, bijvoorbeeld via het Nationaal Warmtefonds in de vorm van de ‘energiebespaarlening’.

Verduurzamen woning verhoogt wooncomfort

Verduurzamen van je woning met HR++ glas levert je meer op dan alleen een besparing op je energieverbruik en daarmee op je energiekosten. Je wooncomfort gaat er ook op vooruit. Zo laat dit glas warmte uit je huis niet verloren gaan, maar het houdt het vast. Het behoudt dus als het ware de temperatuur in huis. Tocht en kou bij de ramen behoren voortaan tot het verleden. En dankzij de hoge isolatiewaarde van dit glas, heb je ook wat minder last van geluiden van buitenaf. Erg prettig wanneer je bijvoorbeeld aan de drukke weg woont of in een ietwat luidruchtige buurt. Let wel op dat HR++ niet het etiket heeft van geluidswerend glas want hiervoor zijn er weer andere mogelijkheden beschikbaar. HR++ glas geeft een lichte dempende werking.

Verduurzamen woning met HR++ glas: kan dit in elke woning?

Dit type glas is geschikt om te worden geplaatst in het overgrote deel van de reeds bestaande kozijnen. Ben je eigenaar van een monumentaal pand? Dan heb je met betrekking tot verduurzamen woning te maken met speciale eisen waaraan je moet voldoen. Weet hierbij dat het ook niet altijd is toegestaan om HR++ glas te plaatsen in monumentale panden en woningen.  

HR++ glas kopen

HR++ glas koop je natuurlijk bij de specialist op dit gebied, Glaswebwinkel.be. Wij leveren HR++ glas door heel Nederland (uitgezonderd de Waddeneilanden), tegen scherpe prijzen. Bestellen doe je snel en gemakkelijk via onze webwinkel. In slechts een beperkt aantal stappen doorloop je het bestel- en betaalproces. Zodra je bestelling bij ons binnenkomt, verwerken we deze en leveren we je bestelling zo spoedig mogelijk uit.

Meer informatie en contact

Wil je meer weten over je woning verduurzamen door middel van HR++ glas? Laat het ons weten door te bellen met 055 – 843 16 27. Natuurlijk kun je je vraag ook per e-mail stellen via info@glaswebwinkel.be