call
Bel ons op +3155 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending
Grote bronzen spiegel in de woonkamer. Gelijmd aan de muur

DIY een term die je momenteel vaak voorbij ziet komen!

Wat betekent DIY eigenlijk?

De term DIY is de Engelse afkorting van “Do-It-Yourself” wat in het Nederlands simpel gezegd “Doe-Het-Zelf” betekent. Hierbij ga je zelf aan de slag met een product m.b.t. montage om je ruimte (bijvoorbeeld in huis) een make over te geven zonder dat je de montage gaat uitbesteden aan bedrijven of experts. Een mooie optie wat je veel geld zal besparen.

Hoe pak je een DIY-project aan?

Maak voor jezelf eerst inzichtelijk welke ruimte je zou willen aanpakken. Dit kan een willekeurige ruimte in je woning of bedrijf zijn. Een stappenplan zal je hierbij helpen zodat je precies weet wat je nodig hebt zodat je achteraf geen verrassingen hebt. Met het stappenplan ontstaat er een beeld van de benodigde producten.

  1. Maak een lijst van alles wat je zou willen doen
  2. Kijk goed waar je de benodigdheden zou willen bestellen en vraag vooraf een offerte aan (hierin staan ook vaak de levertijden genoemd)
  3. Maak per onderdeel inzichtelijk hoeveel tijd je kwijt bent
  4. Bepaal per onderdeel welke spullen je nodig hebt
  5. Via een tijdlijn is te zien welke deadlines er aan vast komen te hangen zodat je op tijd de benodigde spullen in huis hebt

Hoe gaat de uitwerking van een DIY-project in praktijk?

Als mooi voorbeeld van een DIY-project hebben wij de make over die Nathalie van Tamarliving.nl heeft uitgevoerd in haar woning. Nathalie had het plan om haar zolder een flinke metamorfose te geven en om te toveren tot inloopkast. Het mooie van deze toepassing is dat je hiermee ruimte krijgt op de overige slaapkamers. De grote kasten werden hierdoor namelijk overbodig. Een stappenplan van de totaaluitvoering kan je helpen.

Bij het invullen van de zolderruimte moest rekening worden houden met de grootte, schuine muren en het schuine dak. De ruimte is ongeveer 15 m2 en moest niet te donker worden. Er is gekozen voor rustige kleuren op de muren en vloer. Om de ruimte optisch groter te laten lijken was het een logische keuze om hierin een mooie grote spiegel te verwerken. Daarnaast geeft een grote spiegel ook een super chique look die een ruimte echt af kan maken!

Via Instagram en Facebook delen wij meermaals mooie voorbeelden en toepassingen van gekleurde spiegels. Tamarliving heeft zelf ook een prachtig en inspirerend account op Instagram en hierdoor is het contact tussen ons beide ontstaan waarbij wij mee mochten denken in dit prachtige project.

Afgaande op de foto’s en het stappenplan van Nathalie, zou de bronzen spiegel het mooiste resultaat gaan geven. Mocht je twijfelen welke kleur spiegel in je eigen interieur past dan is het vooraf mogelijk om eerst samples te bestellen. De kleur staaltjes zullen je dan verder helpen om de juiste kleur te bepalen die het mooist uitkomt in je interieur.

Meten is weten

Gekleurde ronde spiegels
Gekleurde spiegels

Op het moment dat de juiste kleur is bepaald dan is het een kwestie van opmeten welke maat spiegel je zou willen hebben. Denk eraan om de randen plat poly te laten slijpen op het moment de spiegel zonder omlijsting aan de muur komt te hangen. De spiegel is dan via onze webshop in een handomdraai te bestellen. Na het ontvangen van je bestelling dan gaan wij voor je aan de slag om de spiegel op maat te produceren. De tijd die hiervoor nodig is om het te produceren en bij je uit te leveren dat is gemiddeld 2 à 3 weken. Neem deze levertijd ook ruim mee in je tijdslijn van het stappenplan. Wij zullen je vooraf ruimschoots berichten wat de datum van levering gaat worden.

Welke doe-het-zelf methoden zijn er om de spiegel te monteren?

Dit is het leukste deel want nu ga je naar het eindresultaat van je project. Tamarliving.nl heeft ervoor gekozen om de spiegel met spiegellijm te monteren. Dit is een superhandige en effectieve methode want met de speciale spiegellijm hoef je geen gaten in je muur te boren of uit te meten waar de bevestigingshaken en gaten moeten komen. Het enige wat je hierbij extra nodig hebt dat is een simpel kitpistool. Deze is eventueel bij ons te verkrijgen of bij een bouwmarkt zoals een Gamma, Karwei of Hornbach. Je houdt 10cm tussen de verticale lijmstrepen. Na het aanbrengen kan je de spiegel op de juiste plek plaatsen en kun je hem nog even schuiven maar zit hij al heel snel goed vast. Duw de spiegel nog even goed aan voor enkele minuten en klaar is kees!!!!

Het volgende instructiefilmpje zal je hierbij zeker helpen. Klik op de video!

Uiteraard zijn er ook nog andere methoden om de spiegel te bevestigen zoals met een spiegelmontage ophangset of met een spiegelprofielen set. Kijk hiervoor gerust naar de volgende uitleg die wij op de site hebben staan.

En dan het eindresultaat!

Grote bronzen spiegel in de woonkamer. Gelijmd aan de muur
Grote bronzen spiegel in de woonkamer. Gelijmd aan de muur

En zeg nou zelf…….wat is het mooi geworden. Echt iets om trots op te zijn!