call
Bel ons op +3155 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Enkel glas plaatsen

Uw wilt enkel glas plaatsen? Onderstaand een beknopte handleiding met “tips and trics”.

Enkel glas plaatsen? 10 tips!

Het plaatsen van enkel glas kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste kennis en technieken kun je dit klusje snel en vakkundig klaren. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of een beginner, deze 10 handige tips helpen je om jouw enkel glas project tot een succes te maken.

  1. Voorbereiding is key: Begin met het nauwkeurig opmeten van de afmetingen waar het enkel glas geplaatst moet worden. Zorg ervoor dat je ook alle benodigde materialen zoals kit, stopverf en gereedschap klaar hebt liggen voordat je begint.
  2. Veiligheid voorop: Draag altijd beschermende handschoenen en een veiligheidsbril tijdens het werken met glas. Dit voorkomt verwondingen in geval van breuk.
  3. Bereid de ondergrond voor: Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, droog en vlak is voordat je begint met het plaatsen van het enkel glas. Verwijder eventuele oude kit of stopverf grondig om een goede hechting te garanderen.
  4. Gebruik de juiste kit: Kies voor een hoogwaardige glaskit die geschikt is voor enkel glas. Volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig op voor het beste resultaat.
  5. Wees geduldig met stopverf: Als je ervoor kiest om stopverf te gebruiken in plaats van kit, wees dan geduldig tijdens het aanbrengen. Stopverf kan enige tijd nodig hebben om volledig uit te harden.
  6. Zorg voor voldoende ventilatie: Tijdens het plaatsen van enkel glas kunnen er sterke geuren vrijkomen van de gebruikte materialen. Zorg dus altijd voor voldoende ventilatie in de ruimte waar je werkt.
  7. Plaats het glas met beleid: Til het glas voorzichtig op en plaats het in de sponning. Let goed op dat je geen krassen maakt op het glas of beschadigingen veroorzaakt aan de randen.
  8. Zorg voor een goede afwerking: Nadat het enkel glas is geplaatst, zorg je ervoor dat alle naden netjes worden afgewerkt met kit of stopverf. Dit verbetert niet alleen de uitstraling, maar zorgt ook voor een betere isolatie.
  9. Vermijd direct contact met water: Laat nieuw geplaatst enkel glas minimaal 24 uur drogen voordat het in contact komt met water. Dit geeft de kit of stopverf voldoende tijd om uit te harden en een goede hechting te vormen.
  10. Oefening baart kunst: Het plaatsen van enkel glas kan wat oefening vereisen, vooral als je nieuw bent in de wereld van glaszetten. Wees niet ontmoedigd als het niet meteen perfect gaat – oefening baart kunst!

Met deze 10 handige tips ben je goed voorbereid om zelf enkel glas te plaatsen. Vergeet niet dat veiligheid altijd voorop staat, dus neem de nodige voorzorgsmaatregelen tijdens het klussen. Veel succes!

Glaswebwinkel.be is de specialist in glas. Via onze webshop kunt u het enkel glas eenvoudig en veilig bestellen. Wanneer je vragen hebtover het plaatsen van enkel glas of hulp nodig heeft bij het bestellen van onze producten, dan kunt u bellen naar onze klantenservice via + 31 55-8431627.